CENTRUL REGIONAL DE GLAUCOM CRAIOVA

Înfiintarea unui Centru de glaucom este o necesitate în municipiul Craiova, având în vedere că, actual, există în dispensarizare peste 4’000 de pacienti cu glaucom.
Acest serviciu este o continuare a activitătii unei importante scoli de glaucom, începută si sustinută de Dl. Prof. Dr. Paul Cernea, încă din anii 70. După Bucuresti, Craiova este al doilea centru în tară pentru dispensarizarea pacientilor cu glaucom.
Dotarea cu aparatură de înaltă performantă necesară înfiintării acestui centru în Clinica de Oftalmologie Craiova, a fost realizată de firma ALCON, lider mondial în domeniul aparaturii si medicamentelor în oftalmologie.
În acest centru se vor realiza următoarele investigatii:
  • perimetria computerizată (actual în Craiova această explorare se poate face numai în cabinete private);
  • tonometrie prin aplanatie (cea mai sigură metodă de determinare a tensiunii oculare);
  • gonioscopie
  • biomicroscopia fundului de ochi
  • testarea acuitătii vizuale
  • monitorizarea pacientilor pe bază de fisă electronică.
Centrul de glaucom din Clinica de oftalmologie Craiova este coordonat de Conf. Dr. Doina Bărăscu si Lector Dr. Carmen Mocanu.
În Centrul de glaucom îsi desfăsoară activitatea două cadre competente, bine pregătite profesional, Dr. Anca State si Dr. Andreea Nicolcescu, medici primari, doctori în medicină.
În Centrul de glaucom, pacientii vor fi în majoritate spitalizati cu internare de zi si se vor realiza studii clinice prin monitorizarea corectă a cazurilor cu scopul de a preveni scăderea sau pierderea vederii în această boală cronică.


Ultima modificare: 19.09.2007
(c)2005-2015 SCJU Craiova